mandag, februar 28, 2005

Oppgavetekst: nettstedsanalyser

Som dere vet er det denne uken dere skal skrive nettstedsanalyser. Her er oppgaveteksten:

Skriv en tekstanalyse av et selvvalgt nettsted. Angi en klar problemstilling, og ta med minst et skjermbilde av nettstedet du analyserer. Husk at du både skal beskrive nettstedet ved hjelp av relevante begreper fra pensumartikler om tekstanalyse (i kompendiet og Digitale verdener), og fortolke virkemidler i forhold til problemstillingen din. Analysen din skal være ca. 2000 ord lang.

Analysen skal leveres i Studentportalen innen tirsdag 8/3 i fillageret til kollokviegruppen din. De som ikke har levert innen da får ikke tilbakemelding på analysene.

Dersom du lurer på hvilket nettsted du skal velge, kan de vi har snakket om gjennom semesteret være gode å ta. Dere finner eksempler på problemstillinger på s 69 i Larsens artikkel i kompendiet, under tittelen "Analytisk interesse". Vi kommer til å snakke om dette på forelesninger, seminarer og kollokvier denne og neste uke.

2 Comments:

Blogger Camilla said...

Hvordan tar man skjermbilde...?

12:10 p.m.  
Blogger ballerina said...

Trykk på knappen Prt Sc ("Print Screen"), og gå til Photoshop e.l. Lag nytt dokument (størrelsen blir da automatisk riktig) og trykk ctrl + v (Edit -> Paste). Da vil det mest sannsynlig være utzoomet, så velg View -> Actual Pixels for å få 100% view. Så må du også mest sannsynlg resize bildet for at det skal kunne passe i f.eks en blog (Image -> Image size).

9:26 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home