tirsdag, mai 24, 2005

Litt mer om rapporten

Nå har jeg sett et par flere utkast til rapporter om prosjektet og det er noen mangler som går igjen. Først og fremst: vær saklige og vis til pensum! Gruppeprosessen er en del av det det er naturlig å skrive med, men det at dere drakk mye kaffe er ikke hovedinntrykket leseren skal sitte igjen med.

  • Begynn med å forklare hva dere har laget! "Elevator pitch", målgruppe, målsetning. Kanskje skjermbilder eller et site map?

  • Vis til pensum! Karakteren blir dårlig om dere ikke gjør det.
  • Se forrige post for eksempler.
  • Brukertesting! Dersom dere har gjort usabilitytester, skriv om det, dersom dere brukte en fokusgruppe, skriv om det, og skriv for all del om hvordan dere endret designet ut fra brukertestingen. Dere har fortsatt tid til å gjennomføre brukertester nå, om dere ikke alt har gjort det.

  • Bruk litt plass, men ikke for mye, til å diskutere prosessen. Dersom du hadde et personlig mål om å lære noe spesielt eller å bruke særlige kunnskaper du har, skriv gjerne det, og vurder hvorvidt du oppnådde ditt mål. Hva gjorde du i arbeidet?

  • Er du fornøyd? Skriv hva du eller dere ville gjort annerledes om det skulle gjøres om igjen. Er det naturlige videreutviklinger av prosjektet som ville vært bra om dere hadde hatt mer tid, kunnskap eller andre ressurser?

  • Husk litteraturliste og kildehenvisninger.

2 Comments:

Blogger Jill said...

Jada, 5% skal du få :)

3:27 p.m.  
Blogger Karin said...

"Endringer i den digitale utgaven etter innleveringsfristen blir ansett som fusk." Det er selvfølgelig helt ok og riktig, men gjelder det også CSSen til bloggen?(oppdaget nemlig i dag, da jeg så den et annet sted enn hjemme, at det var noe kluss med den.)

7:16 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home