mandag, mai 23, 2005

Siste tips før innlevering

Innlevering av mappene nærmer seg! Håper det går bra med dere - jeg vet dere har gjort mye bra arbeid!

Vi snakket en del om hvordan rapporten skulle være på møtet 9. mai. Jeg har sett et par poster rundt omkring i bloggene som ser ut til å være på vei til å bli gode rapporter - Sindre har f.eks. skrevet en fin reflekterende post om prosessen i utvikling av design og konsept og resultat, og om hvordan samarbeidet har fungert. For at dette skal bli en god rapport trenger han i tillegg å vise til pensumlitteratur. Han kan f.eks. skrive noe om fargevalg og konnotasjoner osv og bruke begreper fra kapittelet om tekstanalyse i kompendiet, eller han kan beskrive nettstedet ved å bruke de fire lagene til Engholm, eller han kan fortelle om usabilitytester eller brukertester de har gjennomført og sammenligne dem med hva Jakob Nielsen skriver, eller han kan skrive at de valgte å bruke slik og slik CSS med bakgrunn i boken til Zeldman der Zeldman argumenterer slik og slik, eller at de ikke valgte å følge Zeldmans råd, fordi at sånn og sånn. Det er lurt å referere til minst en pensumkilde, og det er supert om du også viser til annen litteratur dersom du har kommet over noe på nettet eller har lest andre bøker som er relevante, eller om du har studert emner tidligere som har gitt deg kunnskap du har brukt også i dette emnet.

Eirik har gjort klar den digital mappen sin, og det har Christine også. Begge ser riktig bra ut - noen plassholdere her til ting som kommer. Du kan gjerne bruke en bloggpost til mappen din, eller du kan lage et eget design. (Ikke kopiér Eiriks eller Christines design, det ville ikke se bra ut...) Design på den digitale mappen teller ikke eksplisitt på karakteren men blir jo en del av helhetsinntrykket sensor får. Sjekk ut PDFen om hva som skal med i mappen (som også er utlevert på papir) for å være sikker på at du har med alt.

Og husk siteringsteknikk! Nettstedsanalysen og rapporten bør ha i hvert fall et par kildehenvisninger hver!

Lykke til!!!

2 Comments:

Blogger Jill said...

Jeg har regnet med at det enkleste var at dere la dem ut som bloggposter, men det spiller i grunnen ingen rolle. Generelt sett er det ikke god nettpraksis å legge ut tekstfiler som word-dokumenter, da du ikke kan regne med at lesere har Word, og fordi Word-dokumenter kan ha virus i seg. En PDF vil være bedre (fra en Mac kan du skrive ut til PDF i stedet for til papir, og bruker du Windows skal PDF-konvertorer være installert på alle PC-stuene). RTF formatet er også litt bedre enn Word - lagre som RTF fra Word eller annen tekstbehandler - fordi dette formatet bevarer formatteringen fra Word men ikke virusene og den kan dessuten leses av mange forskjellige tekstbehandlere.

Men HTML - som f.eks. i en bloggpost - er nesten alltid best. Det er smidigere for leserne, da de fleste nettlesere vil tvinge deg til å laste ned andre filtyper og så må man åpne dem i en ny applikasjon i stedet for straks å kunne se dem i nettleseren.

Er det noe grunn til å IKKE å lage rapporten og nettstedsanalysen som bloggposter? Det tar kanskje fem minutter å formattere for HTML dersom du i utgangspunktet har skrevet i Word?

7:21 p.m.  
Blogger Liv M said...

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

3:29 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home